Skriv ut denne siden

Sterk sesongstart – Tour te Fjells

16. juli gikk startskuddet på sykkelsesongen i 2020. 4 dagers etapperitt, Tour te Fjells i Hallingdal er tidenes største og mest stjernespekkede, samt det første tilnærmet normale rittet for sesongen etter at koronapandemien stengte ned verden. Første etappe var en individuelt motbakketempo. Fredag, lørdag og søndag var det fellesstart på programmet for alle klasser. Det var mellom 60 og 70 internasjonale ryttere påmeldt til Tour te Fjells i år. Totalt var 358 ryttere påmeldt, fordelt på de fire klassene.  

Anne Dorthe Ysland (Gauldal) vinner siste etappe og sammenlagt. Hun vinner da totalt tre av fire etapper og tar alle trøyene i kvinner jr. Hun viser også at hun matcher seniorjentene på flere av etappene.

I menn junior ender Peder A. Gravås og Eirik Vang Aas (begge Gauldal) opp med 10. og 13.plass sammenlagt (5. og 7. plass blant de norske) etter at siste etappe ender i samlet spurt. Anders Svardal Aasheim får ei fin gjennomkjøring.

I menn senior blir Erik nr. 27 sammenlagt og Bjørn Helge ender på en 44. plass. Håkon og Sondre fikk ei fin gjennomkjøring, men måtte dessverre gi seg på henholdsvis 4. og 3. etappe. Det må sies at nivået i denne klassen er skyhøyt, de beste hevder seg meget bra internasjonalt, deriblant vår Idar Andersen.